A Szerbiai Református Keresztyén Egyház

KÖZPONTI OTTHON

KATEKIZÁCIÓS TÁBOROK

Örömmel jelentjük hogy Bácsfeketehegyen, a Központi otthonban az idén is megrendezésre kerülnek hagyományos gyermek és ifjúsági táboraink, a katekizációk.

A táborok időpontjai a következők:

I. csoport június 27-től -július 1-ig az I-IV osztályos korosztály

II.csoport július 4 - től - július 8-ig a IV-VIII korosztály és a

III.csoport július 11- től -július 14 - ig a15 évtől idősebbek számára.

Részvételi díj 5 napra 500 dinár.

Harangozó Gyöngyi

 

A legkisebbek, az I-IV-es korosztályúak katekizációs tábora a hétvégén fejeződött be. A bácsfeketehegyi Központi otthoni táborban több mint 90 gyermek vett részt. A velük való foglalkozás Nt. Kiss Nándor becskereki lelkipásztor és neje Kiss Angéla odaadó és áldozatos munkáját dicséri.

 

Időközben a IV-VIII osztályos korosztályú gyeremekek részére is befejeződött a nyári katekizációs tábor. Ebben a csoportban több mint 85 gyerek vett részt. Velük Gyenge Szlivka Tilda és Gyenge Károly torontálvásárhelyi lelkipásztorok foglalkoztak nagy türelemel és hozzáértéssel.

 

 

A múlt hét folyamán lett megtartva a fiatalok, a 15 évnél idősebbek számára a katekizációs tábor. A 24 résztvevővel, általános megelégedésre, Nt. Harangozó László lelkipásztor és felesége Harangozó Gyöngyi foglalkoztak.

 

 

 

 

Családi délután Bácsfeketehegyen

Az Úr már régebbrõl a szívembe ültette ezt a gondolatot, hogy szülõ és gyermek együtt ünnepeljük és dicsérjük az Urat a gyülekezetben! 
    Kormos Irénnel már több mint egy évtizede vezetjük Bácsfeketehegyen a vasárnapi iskolát. A gyermekek létszáma változó, átlagban 30 – 40 gyermek van jelen vasárnaponként. Azt gondolom ez egy szép létszám, és külön büszkeségeink azok a fiatalok, akik konfirmáció után is nálunk maradtak és besegítenek a szolgálatba. Ily sok gyermek, ifjúság és lelkes munkatárssal körülvéve bátorságunk volt egy nyitott napot szervezni a szülõk számára is.  

Anyák napja alkalmából a gyermekekkel és szüleikkel részt vettünk a délelõtti Istentiszteleten, énekkel és verssel szolgáltunk. Délután családi napot szerveztünk, melyre több mint 60-an gyûltünk egybe. Minden gyermek szülõvel érkezett. 

 

GYERMEKMISSZIÓ BÁCSFEKETEHEGYEN

A " Gyermekmisszió" 2011.április 28-án és 29-én tartotta 9. országos találkozóját a bácsfeketehegyi Központi otthonban. A rendezvényen Feketicsről, Szabadkáról, Pacsérról, Kiszácsról, Pirosról, Temerinből, Kishegyesről, Csantavérről, Hertelendyfalváról és Topolyáról 80 gyermek és 10 vezető vett részt.

A résztvevőkkel korosztály szerint foglalkoztunk, mert voltak óvódások, alsó-felső osztályosok és középiskolások is.

A gyermekek nagy érdeklődésel kisérték a bibliai történeteket. Kiemelt témáink voltak a Szentlélek személye és a Pünkösdi történet. Egy missziós történetet is feldolgoztunk Patricia St. John életét.

A bibliai foglalkozás mellett kézimunkáztunk, sportoltunk és különféle játékokkal ismerkedtünk. Egy este volt bábszinház, a másikon pedig " Shalom " koncert.

Hálás a szívünk amiért Isten jóságából az idén is találkozhattunk és együtt lehettünk. Kérjük Isten áldását minden gyermek és fiatal életére !

 

Szeretettel,

Halász Renáta

 

 

 

 

Téli katekizáció

Újra megbizonyosodhattunk Isten hűségéről,megteremtette a feltételeket a téli tábor létrejöttéhez.Nagyon hálásak vagyunk holland támogatóinknak a segítségért, akik őszintén szívükön viselik fiatalaink sorsát.

Csodálatos hetet tölthettünk együtt a fiatalokkal. Az Úr jelenléte érezhető volt.Fiataljaink Bajsáról , valamint Szabadkáról, Csantavérről, és még Szivácról is érkeztek,a feketicsiek is szép számban voltak jelen.

Harangozó László tiszteletes úr minden napot áhitattal indított. A délelőtt folyamán előadást hallhattunk arról, hogy Isten mennyire keresi az emberrel való kapcsolatot. Fontos számára a velünk való közösség.” Hol vagy?” –kérdezi Isten Ádámot a bűneset után és ezt a kérdést szegezi nekünk is „ hol vagy?”Isten keres téged,fordulj Felé míg nem késő,tedd rendbe az életed,békülj meg Istennel míg tart a kegyelmi idő!

Én Pál missziói útjának állomásairól beszéltem majd közösen vitattuk meg a tanultakat és vonatkoztattuk saját életünkre.

A fiatalok aktívan részt vettek a beszélgetésekben, hozzászóltak. Sok-sok új éneket is tanultunk, több zenésztehetség is összegyűlt és egész kis zenekar alakult ki. Mindenki saját, Istentől kapott ajándékával szolgált.Lelkesen énekeltek nemcsak énekórán de a szünetekben is Istent dícsérték.Öröm volt velük együtt lenni.

Ezenkívül délutánonként kézimunkáztunk is: gyöngyöt fűztünk,gyertyát díszitettünk,könyvjelzőket készítettünk, üveget festettünk.

Az esti áhitatokat fiataljaink készítették el.Nagyon szépen együtt működtek, komolyan vették a feladatot.

Persze jutott idő játékra is, jókat nevettünk, megcsillogtathatták színésztehetségüket is-képzeletbeli riportot készítettek Pál apostollal.

Köszönet Halász Sámuelnek a segítségért.

A hét fő üzenetével szeretném zárni a beszámolót:

ISTEN ÉLETÜNK MINDEN KANYARULATÁNÁL, EMELKEDŐJÉN ÉS LEJTŐJÉN JELEN VAN!

A VELE VALÓ SZÉMÉLYES KAPCSOLAT HATÁROZZA MEG ÉLETÜNK IRÁNYÁT!

Szeretettel: Harangozó Gyöngyi

 

 

 

 

forrás www.reformatus.hu